Πως να επιστρέψετε στο πρόγραμμα γυμναστική σας μετά από έναν τραυματισμό

Υπάρχουν φορές που ένας τραυματισμός μπορεί να μας κρατήσει μέρες ή ακόμα και εβδομάδες μακριά από το γυμναστήριο ή από την προπόνησή μας για το αγαπημένο μας άθλημα. Εδώ σας δίνουμε κάποια tips ώστε να επιστρέψετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους προηγούμενους ρυθμούς που ακολουθούσατε.

  1. Πρώτα από όλα μην έχετε ενοχές! Φυσικά δεν φταίτε εσείς που χτυπήσατε και φυσικά δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τον εαυτό σας που χρειάστηκε να σταματήσετε τη γυμναστική για κάποιο καιρό.
  2. Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας. Ξεκινάτε το παλιό πρόγραμμα σας και βλέπετε πως κουράζεστε γρήγορα και δεν έχετε αντοχές? Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας. Ο οργανισμός σας θέλει χρόνο να επανέλθει μετά από έναν τραυματισμό. Σίγουρα χρειάζεται κάποιο χρόνο το σώμα σας για να φτάσετε στα προηγούμενα επίπεδα.
  3. Μην θέτετε στόχους που δεν μπορείτε να φτάσετε. Θέστε ρεαλιστικούς και λογικούς στόχους που θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε και θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε σιγά σιγά στα φυσιολογικά σας επίπεδα.

Χρήσιμα στο διαδίκτυο

Χειρουργικές επεμβάσεις του ορθοπρωκτικού. Σύγχρονες θεραπείες για παθήσεις του πρωκτού, όπως: ραγάδες, συρίγγια, κονδυλώματα.