Πότε είναι φυσιολογική η θερμοκρασία σώματος μας?


Οι αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματός μας ποικίλουν και οι αλλαγές μπορεί να ποικίλουν από οργανισμό σε οργανισμό. Ποιες αλλαγές είναι φυσιολογικές και ποιες είναι ανησυχητικές ? 


Όλες οι τιμές θερμοκρασίας που κινούνται από 36.5 βαθμούς κελσίου μέχρι και 37.3 είναι φυσιολογικές. Μία θερμοκρασία δηλαδή 37 βαθμών κελσίου δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί και να μας ξενίζει. Καμιά φορά ακόμα και μία θερμοκρασία 37.5 βαθμών κελσίου μπορεί να είναι φυσιολογική και να μην αποκαλύπτει κανένα κίνδυνο για τον οργανισμό μας. 

Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι την ημέρα η μέση θερμοκρασία του σώματός μας είναι πάντα υψηλότερη από εκείνη τη θερμοκρασία που έχουμε τη νύχτα? Πότε όμως είναι φυσιολογική η θερμοκρασία σώματος μας? Και πότε πρέπει να ανησυχήσουμε και να επικοινωνήσουμε με ένα γιατρό? Πρώτα από όλα μετά από κάποια αθλητική δραστηριότητα είναι πάντα ανεβασμένη η θερμοκρασία του σώματός μας.Όπως και μετά από ένα θερμό μπάνιο και αφού είμαστε ώρες ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. 

Επίσης διαφέρει η θερμοκρασία σώματος από άτομο σε άτομο. Σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο μπορεί μία ανεβασμένη θερμοκρασία έστω και λίγο να είναι άκρως επικίνδυνη ενώ σε ένα νεαρό άτομο να είναι άκρως φυσιολογική.

Χρήσιμα στο διαδίκτυο

Χειρουργικές επεμβάσεις του ορθοπρωκτικού. Σύγχρονες θεραπείες για παθήσεις του πρωκτού, όπως: ραγάδες, συρίγγια, κονδυλώματα.