Κάντε καλό στην υγεία σας τρώγοντας τις τροφές με τη σωστή σειρά

Η ιδέα ότι τα φαγητά πρέπει να τρώγονται με κάποια συγκεκριμένη σειρά δεν είναι νέα. Γι αυτό άλλωστε έχει καθιερωθεί να αρχίζουμε το κύριο γεύμα μας με μία σαλάτα να συνεχίζουμε με το κυρίως πιάτο και να τελειώνουμε με το γλυκό. 


Παλαιότερα μπορεί να ακολουθούσαμε αυτή τη συγκεκριμένη σειρά κυρίως από συνήθεια αλλά τώρα η λογική αυτή έχει πλέον και μία επιστημονική εξήγηση. Έτσι είναι πλέον γεγονός ότι η σειρά με την οποία θα φάμε τις διάφορες τροφές επηρεάζει το μεταβολισμό αλλά και την υγεία μας. 

Ποια είναι όμως η σωστή σειρά την οποία πρέπει να ακολουθούμε για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να λειτουργεί καλύτερα? Μετά από διάφορα πειράματα και έρευνες οι επιστήμονες έφτασαν στα παρακάτω αποτελέσματα: εάν τρώμε στην αρχή του γεύματός μας λαχανικά αλλά και φαγητά που έχουν μεγάλο ποσοστό πρωτεϊνών είναι πολύ πιθανόν να φάμε λιγότερη ποσότητα γεύματος στη συνέχεια αλλά και να νιώθει ο οργανισμός μας το αίσθημα της πληρότητας για πολύ περισσότερη ώρα. 

Αυτό συμβαίνει γιατί τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες μειώνουν την ταχύτητα απορρόφησης του σακχάρου από τον οργανισμό μας και έτσι το σώμα μας νιώθει πλήρες για περισσότερο χρονικό διάστημα καθώς επεξεργάζεται για περισσότερη ώρα την τροφή του.

Χρήσιμα στο διαδίκτυο

Χειρουργικές επεμβάσεις του ορθοπρωκτικού. Σύγχρονες θεραπείες για παθήσεις του πρωκτού, όπως: ραγάδες, συρίγγια, κονδυλώματα.