Η πάθηση της εξωτερικής ωτίτιδας

Η πάθηση της εξωτερικής ωτίτιδας δεν είναι καθόλου σπάνια. Το αντίθετο μάλιστα . Στους ενήλικες αποτελεί μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες παθήσεις και μάλιστα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ονομάζεται εξωτερική ωτίτιδα γιατί επηρεάζεται αρχικά μόνο το εξωτερικό μέρος του αυτιού. 
Συγκεκριμένα η περιοχή μολύνεται με κάποιο τρόπο , είτε από ιό είτε από κάποιο βακτήριο είτε από κάποιο μύκητα. Πολύ συχνά εμφανίζεται η ασθένεια αυτή το καλοκαίρι ,κυρίως εξαιτίας του μπάνιου σε πισίνες, Αν η πισίνα δεν καθαρίζεται καλά είναι πιθανόν το νερό της να φέρει διάφορα βακτήρια που να προκαλέσουν την συγκεκριμένη πάθηση. 

Η μόλυνση αυτή φυσικά μπορεί να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά ,αλλά υπάρχει και η περίπτωση η φαρμακευτική αγωγή να μην είναι αρκετή κάποιες φορές. Αν το μικρόβιο είναι πολύ επιθετικό , τότε υπάρχει η περίπτωση να αρχίσει να μολύνει τους ιστούς που βρίσκονται γύρω από το σημείο μόλυνσης. Δηλαδή είναι πιθανόν να αρχίσει να μολύνει το εσωτερικό του αυτιού αλλά και τους ιστούς του δέρματος. 

Τότε η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι πλέον αποτελεσματική αλλά επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πλέον τη χειρουργική οδό προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το μικρόβιο.

Χρήσιμα στο διαδίκτυο

Χειρουργικές επεμβάσεις του ορθοπρωκτικού. Σύγχρονες θεραπείες για παθήσεις του πρωκτού, όπως: ραγάδες, συρίγγια, κονδυλώματα.