Οι επιπτώσεις του καφέ στην υγεία μας

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύς λόγος για τις ιδιότητες στον καφέ αλλά και για τις επιδράσεις του στην υγεία μας. Οι πιο πρόσφατες λοιπόν έρευνες με θέμα τον καφέ κατέληξαν στα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. 
Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες αυτές υπάρχουν δύο διαφορετικές ομάδες πληθυσμού. Τα άτομα που απαρτίζουν την πρώτη θεωρούν τον καφέ ως το αγαπημένο τους ρόφημα και μάλιστα οι ίδιοι παραδέχονται πως έχουν εθισμό στον καφέ. Από την άλλη πλευρά τα άτομα που απαρτίζουν την δεύτερη ομάδα όχι μόνο πίνουν σπάνια αλλά και θεωρούν ότι ο καφές δεν έχει καμία ουσιαστική επίδραση στον οργανισμό τους. 

Οι παραπάνω έρευνες απέδειξαν λοιπόν ότι μία φυσιολογική κατανάλωση καφέ μπορεί να έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Οι επιπτώσεις του καφέ στην υγεία μας μπορεί να είναι πολύ θετικές όσον αφορούν κάποιες συγκεκριμένες ασθένειες. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα αντιοξειοδοτικά και η καφεΐνη που περιέχει ο καφές μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στον οργανισμό μας και να προλάβουν τη δημιουργία ακόμα και της νόσου του Πάρκισον. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι η συχνή κατανάλωση καφέ μπορεί να λειτουργήσει θετικά και ως προς την μη δημιουργία ενός συγκεκριμένου τύπου διαβήτη. 

Τέλος οι επιπτώσεις του καφέ είναι πολύ θετικές και όσον αφορά τη λειτουργία της καρδιάς μας. Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν με μία λογική κατανάλωση καφέ η οποία ορίζεται σε 1 ή 2 κούπες καφέ. Αντίθετα όπως σημειώνουν οι παραπάνω ερευνητές η υπερκατανάλωση καφέ μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα όπως υπερένταση, πίεση, ταχυκαρδία και ακόμα και κατάθλιψη.

Χρήσιμα στο διαδίκτυο

Χειρουργικές επεμβάσεις του ορθοπρωκτικού. Σύγχρονες θεραπείες για παθήσεις του πρωκτού, όπως: ραγάδες, συρίγγια, κονδυλώματα.