Πώς να καταπολεμήσετε τις ανοιξιάτικες αλλεργίες

Οι αλλεργίες είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς και κυρίως τους ανοιξιάτικους μήνες . Τα συμπτώματα είναι διάφορα και ανάλογα με τον κάθε οργανισμό . Τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι ο βήχας, ο έντονος κνησμός και το συνάχι. 
Μάλιστα το ποσοστό του πληθυσμού που υποφέρει από αυτά είναι αρκετά μεγάλο και έχει υπολογιστεί γύρω στο 20 %. Γιατί όμως δημιουργούνται αυτά τα συμπτώματα και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποφύγουμε? 

Αρχικά πρέπει να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν αλλεργία στα πεύκα αλλά και στον καρπό της ελιάς. Ένα ακόμα μεγάλο ποσοστό επηρεάζεται σημαντικά από την γύρη των λουλουδιών αλλά και από τα αγρωστώδη φυτά. Φυσικά όλα αυτά δύσκολα καταπολεμούνται με φυσικούς τρόπους αλλά ο παθών αναγκάζεται να ακολουθήσει κάποια φαρμακευτική θεραπεία με αντισταμινικά. 

Αυτό που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να πλένουμε τα ρούχα μας αμέσως μόλις επιστρέφουμε στο σπίτι, καθώς είναι πολύ πιθανόν μόρια γύρης ή των άλλων αλλεργιογόνων να έχουν κολλήσει πάνω σε αυτά. Πρέπει ακόμα να ελέγχουμε τα φίλτρα αέρα του κλιματιστικού μας στο σπίτι αλλά και στο αμάξι μας ώστε αυτά να είναι καθαρά και να μην ανακυκλώνουν αέρα γεμάτο αλλεργιογόνα.

Χρήσιμα στο διαδίκτυο

Χειρουργικές επεμβάσεις του ορθοπρωκτικού. Σύγχρονες θεραπείες για παθήσεις του πρωκτού, όπως: ραγάδες, συρίγγια, κονδυλώματα.