Σόμπες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


Εάν δεν έχετε στο σπίτι σας καμινάδα ή αν θεωρείτε ότι η χρήση του τζακιού σας έχει πάρα πολλά έξοδα και δε μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτά τότε πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε διαφορετικές λύσεις από το παραδοσιακό κλασσικό τζάκι. 

Μία μορφή θέρμανσης που είναι αρκετά πρακτική αλλά και οικονομική είναι η θέρμανση με ενεργειακές σόμπες. Όταν ακούμε τη λέξη σόμπα σίγουρα μας έρχονται στο μυαλό εικόνες από τα παλιά χρόνια με τις κλασσικές κυλινδρικές σόμπες στο μέσο του σπιτιού , για να μπορούν να ζεσταίνουν όλο το σπίτι. 

Φυσικά οι νεότερες σόμπες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις κατασκευές. Έχουν κρατήσει τη βασική λογική, της κλειστής καμπίνας δηλαδή και των ξύλων που καίγεται μέσα σε αυτήν αλλά έχουν διαφοροποιηθεί σε όλα τα υπόλοιπα θέματα. Πώς λειτουργούν λοιπόν αυτές οι νέες εξελιγμένες σόμπες? 

Πρώτα απ’ όλα μπορεί να καίνε απλά ξύλα αλλά μπορεί και να καίνε ειδική ξυλεία που προορίζεται αποκλειστικά για ενεργειακές σόμπες. Λειτουργούν ουσιαστικά ως αερόθερμα, με την καύση που γίνεται δηλαδή στο εσωτερικό της καμπίνας παράγεται θερμότητα, η οποία θερμαίνει τον αέρα που βρίσκεται σε αυτήν και στη συνέχεια ο θερμός αυτός αέρας διαχέεται στο περιβάλλον, στο χώρο που την έχουμε τοποθετήσει δηλαδή. Ακόμα οι ενεργειακές σόμπες διαθέτουν το εξής πλεονέκτημα : μπορούν με τη βοήθεια σωλήνων να συνδεθούν με το σύστημα θέρμανσης ή το σύστημα σωληνώσεων του σπιτιού μας. 

Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που βάζουμε σε λειτουργία την ενεργειακή σόμπα θερμαίνεται όλο το σπίτι αφού ο θερμός αέρας περνά μέσα από τις σωληνώσεις σε όλο το σπίτι μας θερμαίνοντας παράλληλα και το νερό σε κάποιες παροχές αν το ρυθμίσουμε κατάλληλα.

Χρήσιμα στο διαδίκτυο

Χειρουργικές επεμβάσεις του ορθοπρωκτικού. Σύγχρονες θεραπείες για παθήσεις του πρωκτού, όπως: ραγάδες, συρίγγια, κονδυλώματα.