Το φαινόμενο της υγροποίησης στην καμινάδα του τζακιού μας


καθάρισμα καμινάδας με βούρτσα


Το φαινόμενο της υγροποίησης είναι ένα φαινόμενο καθημερινό τόσο στο εξωτερικό περιβάλλον όσο και στο περιβάλλον της καθημερινότητας του νοικοκυριού μας. Υγροποίηση αποτελεί το φαινόμενο κατά το οποίο ένα σώμα μετατρέπεται από αέριο σε υγρό. 

Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν οι υδρατμοί που βλέπουμε στο μπάνιο μας όταν χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό αλλά και το νερό που δημιουργείται στο σκέπασμα της κατσαρόλας μας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος 

Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση της καμινάδας μας. Ο ζεστός αέρας που παράγεται στην εστία μας σαν αποτέλεσμα της καύσης αν δεν προλάβει να εξέλθει από την καμινάδα μας στο εξωτερικό περιβάλλον, αλλάζει μορφή αν φτάσει σε εκείνη τη συγκεκριμένη θερμοκρασία υγροποίησης και με υγρή πλέον μορφή κατακαθίζει στην επιφάνεια των εσωτερικών τοιχωμάτων της καμινάδας. 

πίνακας με οδηγίες για το τζάκι
Τα τοιχώματα της καμινάδας μας απορροφούν κατά αυτόν τον τρόπο τα καυσαέρια που έχουν πάρει
υγρή μορφή και αυτό το γεγονός τα διαβρώνει αλλά και τα αποδυναμώνει Επιπλέον όλα τα ανθυγιεινά προϊόντα της καύσης παραμένουν κατά αυτόν τον τρόπο στο εσωτερικό της καμινάδας μας και μπορούν ακόμα και να βγουν μέσα από την εστία μας προς το περιβάλλον του σπιτιού μας. 

Όλα τα παραπάνω καθιστούν σαφές ότι ο καθαρισμός της καμινάδας μας κάθε χρόνο είναι απαραίτητος και πολύ σημαντικός όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και για τη σωστή λειτουργία της καμινάδας και εν γένει του τζακιού μας.

Χρήσιμα στο διαδίκτυο

Χειρουργικές επεμβάσεις του ορθοπρωκτικού. Σύγχρονες θεραπείες για παθήσεις του πρωκτού, όπως: ραγάδες, συρίγγια, κονδυλώματα.