Τα χάπια για την απώλεια βάρους έχουν αποτέλεσμα?

Στη σύγχρονη εποχή το ποσοστό των υπέρβαρων ατόμων σε όλες τις χώρες αλλά και τα ποσοστά παχυσαρκίας σε όλο τον κόσμο έχουν αυξηθεί ανησυχητικά. Πολλά άτομα προσπαθούν να βρουν την εύκολη λύση στην πρόσληψη διαιτητικών χαπιών ή άλλων συμπληρωμάτων διατροφής που έχουν αυτή την ιδιότητα. 

Αλλά στις μεθόδους αυτές συχνά καταφεύγουν και άτομα όχι υπέρβαρα ή με προβλήματα παχυσαρκίας αλλά και άτομα που ψάχνουν το γρήγορο και εύκολο αδυνάτισμα. Γεγονός είναι ότι το κύριο σημείο στο οποίο στοχεύουν τα συμπληρώματα αυτά διατροφής είναι η μείωση της όρεξης. Δρουν δηλαδή ενάντια στην παραγωγή χημικών ουσιών του οργανισμού μας που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία της όρεξης. 

Ταυτόχρονα μερικά από τα συμπληρώματα διατροφής δρουν επίσης ενάντια στην παραγωγή λίπους. Διασπούν ουσιαστικά το λίπος που προσλαμβάνουμε με την κατανάλωση διαφόρων τροφών και αποτρέπουν τη συσσώρευσή του στον οργανισμό μας. 

Όμως τα συμπληρώματα διατροφής που στοχεύουν στην απώλεια βάρους, λειτουργούν διαφορετικά και έχουν διαφορετικά αποτελέσματα από οργανισμό σε οργανισμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι τόσο ψυχολογικοί όσο και γενετικοί- γονιδιακοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο στο πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα συμπληρώματα διατροφής σε κάθε άτομο. 

Όπως και να έχει είναι απαραίτητο να μην παίρνετε αυθαίρετα οποιαδήποτε συμπληρώματα φαρμακείου, αλλά να συμβουλευτείτε πρώτα ένα εξειδικευμένο διαιτολόγο που θα σας δώσει τις σωστές οδηγίες και θα σας καθοδηγήσει στο θέμα αυτό.

Χρήσιμα στο διαδίκτυο

Χειρουργικές επεμβάσεις του ορθοπρωκτικού. Σύγχρονες θεραπείες για παθήσεις του πρωκτού, όπως: ραγάδες, συρίγγια, κονδυλώματα.